Bildsmycke

Bröllopsfest

Lanserad 25.9 2017

Smycken på en bröllopsfest

Smycken på en bröllopsfest

När man får inbjudan till en så fin fest som ett bröllop, vill man visa sig där som gäst så fin som möjligt. Bruden är alltid den vackraste kvinnan på ett bröllop och har oftast en vit klänning på sig. Ingen annan får ha den färgen på sig då, så man kan utgå ifrån sådana färger som passar en själv bäst när man söker efter kläder enligt möjliga klädkoden, som brudparet har bett gästerna att följa. När klänningen är vald, är nästa naturliga steg att söka efter smycken som passar mycket bra med den.

Smycken är vackra dekorationer som bärs för att fixa till helheten, som pricken över i:et. De kan vara till exempel halsband, örhängen, armband, fingerringar och broscher. Det finns flera olika slags smycken att välja mellan. Oftast har man redan färdigt uttänkt hurdana smycken man vill ha då man börjar söka, men man kan också ändra sig då man märker hur stort urvalet egentligen är och då man märker att något annat än det man tänkt kan också passa hur bra som helst. Det finns sådana juveler i urvalet att man troligtvis blir bara positivt överraskad.

På ett bröllop brukar man ofta välja traditionella eleganta smycken, såsom pärlor och stilrena smycken av guld eller silver. Av dessa sorter finns det ändå också flera olika färger och variationer att välja av. Ofta är en pärla vit med en ljusare eller mörkare nyans. Det finns ändå pärlor i alla regnbågens färger. En pärla med hög kvalitet kännetecknas av en rund form, slät yta, vacker lyster och underbar glans.

Man vill kanske ha smycken med ädelstenar. Det kan hända att man har en personlig favorit från förr. Ädelstenar med av hög kvalitet är vackert slipade så att färgen och glansen på dem kommer till sin rätta. Diamanten är den finaste ädelstenen och kostar därför också mera än de andra stenarna, men det finns också vackra billigare varianter av den, som härmar utseendet bra.  När man hör ordet safir, tänker man antagligen på blått, men det finns safirer i andra färger också, såsom gult, orange och grönt. Väljer man rubiner, får man rött på sig och kör man med smaragder är det grönt som gäller. Om man inte vill köpa smycken med äkta ädelstenar, finns det massor av liknande oäkta stenar att välja av i smyckeaffärerna i stan eller på olika webbshoppar på Internet.

Om man har valt en enkel klänning till bröllopsfesten, vill man kanske ha stora dekorativa smycken. De kan vara hängande örhängen av strass, droppformade i tonen av champagne eller geometriska av silver. Nuförtiden kan man se smycken som är gjorda av alla möjliga materialer, såsom fjädrar, läder, metall och rostfritt stål. Om man har mycket bling bling på kläderna, kan man välja enklare stil på de smycken man tänker bära på brudparets stora dag.

På ett bröllop träffar man säkert nya människor och då kan det vara fiffigt att välja smycken som betättar något om en själv. Det finns massor av festliga smycken som framhäver bärarens personlighet på marknaden. Kanske har brudparet gjort det enkelt för gästerna och valt färdigt något specifikt tema för bröllopet, såsom vintage/retro, vinter, blå, röd, sommar, 50-tal, saga eller något annat så har man redan något att utgå ifrån då man väljer.

Det är bra att komma ihåg att när man väljer rätt smycken åt sig, blir stilen komplett. Man får en vacker helhet där både kläder och alla accessoarer inklusive smycken matchar och när man är nöjd med sig själv och sitt utseende, blir festen säkert också så bra som möjligt, något som man kan tänka på med ett leende i framtiden då man tänker på den igen.