Bildsmycke

Perfekt present för mors dag

Lanserad 8.2 2019

Mors dag är en chans att visa uppskattning med unika presenter

Mors dag är en chans att visa uppskattning med unika presenter

Ett graverat smycke är en perfekt present för mors dag då det är något som på en och samma gång är unikt och varar för evigt.

I vårt utbud finner du ett flertal produkter som kan utsmyckas med såväl bild som text som möjliggör för dig att på ett personligt sätt visa uppskattning på mors dag.

De kan även kompletteras med en särskild gåvopåse för att ge en bättre helhetsupplevelse.

Men hur kommer det sig att vi firar mors dag?

Och vad är det som gör högtiden så populär?

En av våra mest populära högtider

Mors dag blev en officiell svensk högtid 1919 och har sedan dess blivit allt mer populär för varje år.

Den firas alltid den sista söndagen i maj, och det är numera så många som firar den att den anses vara Sveriges sjätte mest populära högtid.

I modern tappning så firas dagen traditionellt sett med att man helt enkelt köper en present åt mamman i familjen, eller åt sin egen mor.

Men vad ska man köpa till mors dag?

Hur mycket pengar bör man lägga på en present?

Smycken, skönhetsprodukter, choklad, bjudmiddag och blommor är fem av de vanligaste presenterna.

Och turligt nog behöver man inte oroa sig för att känna sig snål då de flesta personer köper presenter för mellan hundra och femhundra kronor.

Detta har gjort morsdagsfirandet till något inkluderande, snarare än exkluderande, och som ger alla möjligheten att visa sin uppskattning.

Låt oss nu ta en närmare titt på några presentförslag, samt djupdyka lite i den spännande historien bakom mors dag.

Från Amerika till resten av världen

Även om mors dag grundades i Amerika, så firas den numera i fler än femtio olika länder.

För att förstå tanken bakom det hela måste vi resa tillbaka till början av 1900-talet.

Efter sin egen mors död så började mångsysslaren Anna Jarvis aktivt att bedriva lobbyverksamhet för att instifta en nationell högtid vars syfte skulle vara att hedra mammor.

Anledningen är att hennes mor, socialaktivisten Ann Reeves Jarvis, hade uttryckt en önskan om att det någon gång skulle instiftas en högtid som uppmärksammade och hedrade mammornas viktiga och uppoffrande roll i världen.

Med hjälp från handelsmannen John Wanamaker så lyckades de få upp intresset för det hela, och 1914 så blev mors dag en officiell nationell amerikansk högtid.

Värt att poängtera är att många Europeiska länder på egen hand började fira mödrar, utan vetskap om att utvecklingen pågick i Amerika.

Men nu för tiden har de flesta länder tagit efter det Amerikanska och kommersiellt inriktade Morsdagsfirandet.

Detta är särskilt spännande då många faktiskt inte vet att högtiden ens har ett Amerikanskt ursprung.

För Sverige och svenskarnas del så firades mors dag för första gången 1919.

Författaren och folkbildaren Cecilia Bååth-Holmberg var en av initiativtagarna.

Under lång tid präglades firandet av hög nivå av traditionalism.

Modern skulle väckas med sång och frukost förberedd av barnet, eller barnen.

Därefter överlämnades blommor och en gåva. Ett viktigt inslag var att modern skulle slippa hushållsarbete i sådan stor utsträckning som möjligt.

Nu för tiden är det inte lika vanligt att mammorna är ensamt ansvariga för hushållsarbetet, så därför har den moderna mors dag kommit att bli desto mer inriktad på presenter och att uppmärksamma personen man firar.

För svensk del så finns det inga historiska belägg för att vi har firat mödrar innan införandet av mors dag.

Men enligt utsago så fick firandet snabb fäste och redan under 1920-talet så firade man mors dag på olika håll runt om i hela landet.

Det sägs att inget annat firande har brett ut sig så snabbt som just morsdagsfirandet.

Detta om något är ett tydligt tecken på hur viktiga alla mammor är och har varit i Sverige.

Gåvor som uttrycker vad man känner är särskilt populära

Även om blommor och tårta ofta är ett givet inslag under mors dag så är det numera oerhört populärt att komplettera denna sorts gåvor med något mer beständigt.

Smycken har blivit många personers förstahandsval eftersom det är en gåva som ger stor glädje under en väldigt lång tid.

Med personlig gravyr får du möjligheten att förvandla en nyckelring eller smycke till något som för tankarna till precis vad du vill.

Ge bort ett minne för livet som visar att du har ansträngt dig lite extra.

Dessa prisvärda och kvalitativa gravyrpresenter för mors dag kan verkligen göra en mors dag extra minnesvärd.

Oavsett om du väljer att låta presenten prydas av bilder på nära och kära, något minnesvärt eller förses med ett citat eller andra meningsfulla ord så kan du vara säker på att det blir en uppskattad gåva.

Tack vare pålitligt materialval så kommer dessa bildsmycken att säkerställa så att mottagaren för evigt blir påmind om det som du vill förmedla.

Hur gör man mors dag till en riktigt speciell upplevelse?

Att ge bort personligt anpassade gåvor är ett både billigt och effektfullt sätt att säkerställa att mottagaren får något som garanterat uppskattas.

Du väljer själv vad du vill att mottagaren ska få för upplevelse, och som morsdagspresent är en gravyrpresent ett felsäkert sätt att göra dagen till ett minne för livet.

Även om de flesta mammor med största sannolikhet är mer än nöjda med att bara uppmärksammas av sina närmaste så kan man med fördel uttrycka vad man känner med hjälp av gravyr.

Eftersom syftet med mors dag är att hedra såväl enskilda mammor och mödraskapet i stort, samt poängtera hur viktiga världens alla mammor faktiskt är, så kan man med hjälp av gravering säkerställa att man verkligen förmedlar vad man tycker och tänker.

Var inte rädd för att pryda presenten med bilder som visar vad du upplever som viktigt, eller ord som uttrycker vad du känner.

Har du ont om inspiration så kan du med fördel pryda presenten med bilder från det egna fotoalbumet eller använda inspirerande citat som passar den person som är den tänkta mottagaren.

Det är beprövade knep som väldigt sällan slår fel.

Ta gärna en titt på hela vårt utbud då du med all säkerhet kommer att hitta något som passar.

Hur firar ni mors dag?

I grupp?

Inom familjen?

På tu man hand?

Oavsett hur ni väljer att uppmärksamma de mammor som betyder något för er så kommer en personligt anpassad gravyrpresent att sätta guldkant på firandet.

Handlar det om andra högtider så har vi även övriga presentartiklar som håller precis lika hög kvalitet.

Äitienpäivälahjat

Mors dag present

Mors dag gave