-Med rabattkoden "Hund20" får du 20% rabatt i kassan. Beställ minst 2st hundplattor eller mer.

-Om du beställer minst tre hundskyltar får du gratis hemleverans och 20% rabatt.

-Med rabattkoden "Hund20" får du 20% rabatt i kassan. Beställ minst 2st hundplattor eller mer.

-Om du beställer minst tre hundskyltar får du gratis hemleverans och 20% rabatt.

Mors dag present

Mors dag är en chans att visa uppskattning med unika presenter

Mors dag är en chans att visa uppskattning med unika presenter

Ett graverat smycke är en perfekt present för mors dag då det är något som på en och samma gång är unikt och varar för evigt.

I vårt utbud finner du ett flertal produkter som kan utsmyckas med såväl bild som text som möjliggör för dig att på ett personligt sätt visa uppskattning på mors dag.

De kan även kompletteras med en särskild gåvopåse för att ge en bättre helhetsupplevelse.

Men hur kommer det sig att vi firar mors dag?

Och vad är det som gör högtiden så populär?

Äitienpäiväkorut

En av våra mest populära högtider

Mors dag blev en officiell svensk högtid 1919 och har sedan dess blivit allt mer populär för varje år.

Den firas alltid den sista söndagen i maj, och det är numera så många som firar den att den anses vara Sveriges sjätte mest populära högtid.

I modern tappning så firas dagen traditionellt sett med att man helt enkelt köper en present åt mamman i familjen, eller åt sin egen mor.

Men vad ska man köpa till mors dag?

Hur mycket pengar bör man lägga på en present?

Smycken, skönhetsprodukter, choklad, bjudmiddag och blommor är fem av de vanligaste presenterna.

Och turligt nog behöver man inte oroa sig för att känna sig snål då de flesta personer köper presenter för mellan hundra och femhundra kronor.

Detta har gjort morsdagsfirandet till något inkluderande, snarare än exkluderande, och som ger alla möjligheten att visa sin uppskattning.

Låt oss nu ta en närmare titt på några presentförslag, samt djupdyka lite i den spännande historien bakom mors dag.

Från Amerika till resten av världen

Även om mors dag grundades i Amerika, så firas den numera i fler än femtio olika länder.

För att förstå tanken bakom det hela måste vi resa tillbaka till början av 1900-talet.

Efter sin egen mors död så började mångsysslaren Anna Jarvis aktivt att bedriva lobbyverksamhet för att instifta en nationell högtid vars syfte skulle vara att hedra mammor.

Anledningen är att hennes mor, socialaktivisten Ann Reeves Jarvis, hade uttryckt en önskan om att det någon gång skulle instiftas en högtid som uppmärksammade och hedrade mammornas viktiga och uppoffrande roll i världen.

Med hjälp från handelsmannen John Wanamaker så lyckades de få upp intresset för det hela, och 1914 så blev mors dag en officiell nationell amerikansk högtid.

Värt att poängtera är att många Europeiska länder på egen hand började fira mödrar, utan vetskap om att utvecklingen pågick i Amerika.

Men nu för tiden har de flesta länder tagit efter det Amerikanska och kommersiellt inriktade Morsdagsfirandet.

Detta är särskilt spännande då många faktiskt inte vet att högtiden ens har ett Amerikanskt ursprung.

För Sverige och svenskarnas del så firades mors dag för första gången 1919.

Författaren och folkbildaren Cecilia Bååth-Holmberg var en av initiativtagarna.

Under lång tid präglades firandet av hög nivå av traditionalism.

Modern skulle väckas med sång och frukost förberedd av barnet, eller barnen.

Därefter överlämnades blommor och en gåva. Ett viktigt inslag var att modern skulle slippa hushållsarbete i sådan stor utsträckning som möjligt.

Nu för tiden är det inte lika vanligt att mammorna är ensamt ansvariga för hushållsarbetet, så därför har den moderna mors dag kommit att bli desto mer inriktad på presenter och att uppmärksamma personen man firar.

För svensk del så finns det inga historiska belägg för att vi har firat mödrar innan införandet av mors dag.

Men enligt utsago så fick firandet snabb fäste och redan under 1920-talet så firade man mors dag på olika håll runt om i hela landet.

Det sägs att inget annat firande har brett ut sig så snabbt som just morsdagsfirandet.

Detta om något är ett tydligt tecken på hur viktiga alla mammor är och har varit i Sverige.

Gåvor som uttrycker vad man känner är särskilt populära

Även om blommor och tårta ofta är ett givet inslag under mors dag så är det numera oerhört populärt att komplettera denna sorts gåvor med något mer beständigt.

Smycken har blivit många personers förstahandsval eftersom det är en gåva som ger stor glädje under en väldigt lång tid.

Med personlig gravyr får du möjligheten att förvandla en nyckelring eller smycke till något som för tankarna till precis vad du vill.

Ge bort ett minne för livet som visar att du har ansträngt dig lite extra.

Dessa prisvärda och kvalitativa gravyrpresenter för mors dag kan verkligen göra en mors dag extra minnesvärd.

Oavsett om du väljer att låta presenten prydas av bilder på nära och kära, något minnesvärt eller förses med ett citat eller andra meningsfulla ord så kan du vara säker på att det blir en uppskattad gåva.

Tack vare pålitligt materialval så kommer dessa bildsmycken att säkerställa så att mottagaren för evigt blir påmind om det som du vill förmedla.

Hur gör man mors dag till en riktigt speciell upplevelse?

Att ge bort personligt anpassade gåvor är ett både billigt och effektfullt sätt att säkerställa att mottagaren får något som garanterat uppskattas.

Du väljer själv vad du vill att mottagaren ska få för upplevelse, och som morsdagspresent är en gravyrpresent ett felsäkert sätt att göra dagen till ett minne för livet.

Även om de flesta mammor med största sannolikhet är mer än nöjda med att bara uppmärksammas av sina närmaste så kan man med fördel uttrycka vad man känner med hjälp av gravyr.

Eftersom syftet med mors dag är att hedra såväl enskilda mammor och mödraskapet i stort, samt poängtera hur viktiga världens alla mammor faktiskt är, så kan man med hjälp av gravering säkerställa att man verkligen förmedlar vad man tycker och tänker.

Var inte rädd för att pryda presenten med bilder som visar vad du upplever som viktigt, eller ord som uttrycker vad du känner.

Har du ont om inspiration så kan du med fördel pryda presenten med bilder från det egna fotoalbumet eller använda inspirerande citat som passar den person som är den tänkta mottagaren.

Det är beprövade knep som väldigt sällan slår fel.

Ta gärna en titt på hela vårt utbud då du med all säkerhet kommer att hitta något som passar.

Hur firar ni mors dag?

I grupp?

Inom familjen?

På tu man hand?

Oavsett hur ni väljer att uppmärksamma de mammor som betyder något för er så kommer en personligt anpassad gravyrpresent att sätta guldkant på firandet.

Handlar det om andra högtider så har vi även övriga presentartiklar som håller precis lika hög kvalitet.

Äitienpäivälahjat

Mors dag present

Mors dag gave

Din kundvagn är tom

Villkor

Bildsmycke.se leveransvillkor


1. Betalningsmetoder

På bildsmycke.se kan du betala antingen med Klarna faktura eller med Klarna delbetalning.

2. Kundservice

Vår kundservice betjänar för tillfället endast på finska och på engelska. Du kan kontakta oss via detta formulär eller genom att skicka e-post till info@bildsmycke.se. Du kan även ringa oss på +358 452 624 330. Vi betjänar på vardagar mellan 08:00 – 21:00

3. Leveransvillkor

Kunden godkänner att hans eller hennes kontaktinformation (namn, adress samt e-postadress) sparas i Metalzas (org.num. FI22601034) kundregister då han eller hon gör ett inköp via webbutiken bildsmycke.se. Metalza säljer inte personuppgifter till tredje part och vi byter eller vidareförmedlar heller inte information med tredje part. Kunden kan be om att hans eller hennes personuppgifter avlägsnas från registret när som helst.

4. Åldersgräns

Kunden måste vara minst 18 år gammal för att kunna göra en beställning via webbutiken bildsmycke.se. Ifall kunden är under 18 år gammal måste han/hon ha samtycke från sin försörjare och vi kräver ett intyg från denne.

5. Leveransmetoder och leveranstid

Alla produkter levereras via Finska Posten (http://www.posti.fi/svenska/). Vi strävar efter att leverera alla produkter inom 3 – 6 arbetsdagar. Produkterna levereras som kuvert rakt till kundens hemadress, produkten är packat i bubbelplast. Om något är oklart gällande kundens beställning kommer vi att meddela kunden att leveransen kommer att dröja längre än vanligt. För tillfället levererar vi beställningar till Sverige, Norge, Danmark och Finland.

6. Leveranskostnader

Vi levererar alla produkter gratis, dvs. leveranskostnaderna är alltid 18kr.

7. Förändringar till beställningen

Ifall kunden har gjort en beställning och produkten råkar vara slut, kommer vi att meddela kunden omedelbart. Vid dessa fall kan kunden besluta om att avboka beställningen eller att godkänna att produkten levereras då vi har produkten i lager igen.

8. Returnering av felaktig produkt

Innan en felaktig produkt kan returneras måste kunden komma överens om detta med Metalza på förhand. Detta görs genom att kontakta oss. Den felaktiga produkten kan bytas till en ny version av samma produkt. Obs! Vi tillgodogör inte kostnader för returnering av felaktiga produkter om returneringen inte har kommits överens om på förhand.


Enligt konsumentskyddslagen har en produkt inte returrätt ifall produkten inte är felaktig. Felaktiga produkter har 14 dagars returrätt.

9. Produkter som har blivit trasiga under leveransen

Tyvärr så kan det hända att produkter skadas under leveransen. Kolla alltså alltid att förpackningen är hel och att produkten är i skick genast när du har mottagit beställningen.


Om produkten har skadats under leveransen måste du omedelbart anmäla detta till ditt närmaste postkontor. Du måste också kontakta oss så att vi kan komma överens om en ny leverans. Sju dagars returrätt gäller för alla oöppnade förpackningar.